Arvustus: Kuidas alustada investeerimisega, Kristi Saare

Hinnang: 3 / 5

Ma loen Kristi Saare blogi vägagi usinalt ning olin seetõttu heal meelel nõus ka lugema tema mõtteid kokkuköidetult. Ma kindlasti soovitaksin seda raamatut, eriti kui alles kaalud investeerimist ning sellest tulenevaid võimalusi. Siinkohal aga tuleks mainida, et kuigi mulle meeldis sõnumi sisu, oleks see võinud olla paremini üles ehitatud.

Nimelt tekib autoriga esmakordselt kokkupuutuval inimesel küsimus, kellega tegu on. Mina kui blogilugeja teadsin aga kui see raamat niisama kätte võtta, siis seda nii hästi teada ei saa. Raamat hüppab koheselt tegevusse, andmata head ülevaadet autori kvalifikatsioonidest ning sellest, miks me peaksime Kristit usaldama (ja neid põhjuseid on!). Üldiselt oli väga vähe kogemusest lähtuvaid kirjeldusi, kuigi minu ettekujutluses (mis võib ka täiesti vale olla) oleks alustavale investorile just põnevam lugeda isiklikest kokkupuudetest erinevate varaklassidega ehk Kristi sooritatud tehingutest. See formaat eksisteerib osaliselt Jaak Roosaare raamatutes aga kuna Kristi kogemused oleksid erinevad, oleks see olnud mõnusalt isikuline vorm, kuidas anda edasi nii infot kui ka unikaalset sisu.

Selle viimase mõttega olen sattunud mõtteni kuhu soovisin jõuda. Kuigi tegu on ilusa kokkuvõtva teosega, ei ole 98% sisu ainukordne. Võibki valida mõne teise investorkoolitaja teose ning saab enam vähem sama looma kätte. Sellest on kohutavalt kahju, sest minu mõtteis on Kristil väga palju, mida jagada omaenese mätta otsast (eriti algusaastate poolelt). Kõik ei oskaks selgitada, kuidas õpetaja palga ja töötundide kõrvalt nii “investeerimisjulguse” võtmist kui ka miks üldse oma mõtteviisi hakata muutma.

Kokkuvõttes on minu meelest tegu hea teosega, mis annab korraliku ülevaate investeerimisteemast, ja ma soovitan lugemist kui tundub, et teema võiks huvitada.

Uuendatud 06. august 2021.

About the author

Offer Up Your Thoughts...

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: