Arvustus: Kuidas alustada investeerimisega, Kristi Saare

Hinnang: 3 / 5

Ma loen Kristi Saare blogi vägagi usinalt ning olin seetõttu heal meelel nõus ka kokkuköidetult lugema tema mõtteid. Ma kindlasti soovitaksin seda raamatut, eriti kui oled alles kaalud investeerimist ning sellest tulenevaid võimalusi. Siinkohal aga tuleks mainida, et kuigi ma nõustun sõnumi sisuga oleks see võinud olla paremini vormistatud.

Nimelt tekib Kristiga esmakordselt kokkupuutuval inimesel — või vähemasti peaks tekkima — küsimus, kellega tegu on — mina kui blogilugeja teadsin aga kui niisama lugema hakata võib jääda puudu. Raamat hüppab koheselt tegevusse andmata head ülevaadet kvalifikatsioonidest ning sellest, miks me peaksime Kristit usaldama. Üldiselt oli väga vähe kogemusest lähtuvaid kirjeldusi kuigi minu ettekujutluses (mis võib ka täiesti vale olla) oleks alustavale investorile just põnevam lugeda kokkupuudetest erinevate varaklassidega läbi isikliku pildi ehk Kristi sooritatud tehingute, jne. Tegelikult see formaat eksisteerib osaliselt tänapäeva Eestis Jaak Roosaare raamatutes aga kuna Kristi Saare kogemused oleksid erinevad, oleks see olnud kõige isiklikum külg, kuidas anda edasi infot aga andale raamatule sisu, mida mujalt ei saa.

Selle viimase mõttega olen vist sattunud ka siis punkti, kuhu ma soovisin jõuda. Kuigi tegu on ilusa ja hea kokkuvõtva teosega, ei ole 99% sisut ainult siin esinev. Võibki valida mõne teise investorkoolitaja teose ning saab enam vähem sama looma kätte, kuigi võib-olla ei ole tegu väljaspoolt sinise vaid kollase kasukaga. Sellest on kohutavalt kahju, sest minu mõtteis on Kristil just väga palju, mida jagada omaenese mätta otsast. Kõik ei oskaks näiteks selgitada just õpetaja palga ja töötundide kõrvalt nii selle ‘julguse võtmist’ kui ka miks ja millele panustada.

Kokkuvõttes on minu meelest tegu hea teosega, korraliku ülevaatliku sissejuhatusega investeerimisteemasse, ja ma soovitaks lugemist kui tundub, et teema võiks huvitada.

About the author

Offer Up Your Thoughts...

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: