Arvustus: Eesti kindlused läbi kolme aastatuhande, Mati Õun

Hinnang: 3 / 5

Ma võtsin selle raamatu kätte suure õhinaga, lootes teada saada nii uut kui ka huvitavat – see eesmärk täitus kindlasti ning arvan, et on vähe inimesi, kes sellest köitest ühtegi huvitavat mõtet juurde ei leia. Samal ajal leian ma, et see raamat ei küündi nii kaugele kui võiks ning et tegelikult on pigem tegu hr Õuna isiklike mälestustega, mis seonduvad siinmainitud kohtadega. 

Nendin siinkohal, et tegelikult on ka enamuste peatükkide all paar huvitavat fakti kirjeldatavas linnuses elanud inimestest, kui me neid teame, või siis seal toimunud sündmuste kohta paar kirjeldust. Mõni peatükk on ka ilma selle infota, kuid see tundub olevat ka seotud autoripoolse informatsioonipuudusega. See selleks — mis mind rohkem häiris on süsteemi puudumine nende kohtade kirjeldamisel. Paar tabelit teadaoleva infoga koos paari huvitava (modernse) kaardiga oleks kulunud ära, kuid praegusel juhul olid vähemalt olemas tavapildid kirjeldatud kohtade kohta.

Lõppeks aga nii palju et kuigi olen siin heitnud paari asja sellele raamatule ette, siis igal juhul on tegu väärt köitega, kui on huvi kas külastada või ka ainult lugeda Eesti sõjaajaloolisehitiste kohta.

About the author

Offer Up Your Thoughts...

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.