Review: Unustatud linnused, pühakojad ja piiskopid

Hinnang: 3 / 5

Unustatud kohad… nii on tõesti läinud paljude siin teoses välja toodud paikadega. Ja kuna siin vaadeldakse neid kohti, mille juurde võime tuua, kas kirjalikke allikaid või vahest arheoloogilist teavet, siis võib vaid unistada sellest, mis meile täiesti kättesaamatu on. Raamatu fookus on Alutagusel ehk ida Virumaal, kuid mõned artiklid käsitlevad ka Tartumaad, kuigi pealkiri on tõene ka seal, sest artikli teemaks on Valkena klooster.

Mis sellest kogumikust arvata? Kindlasti on siin välja toodud nii mõndagi huvitavat ning ma tegin endale mitmeid märkmeid loetu kohta. Samal ajal oli teoses sadu kirjavigu. Artiklite kogumiku puhul on raske hoida ühtset joont, mille puudumine annab kahjuks ikkagi tunda, kuna artiklid süvenevad teemadesse vägagi erinevalt. Üldiselt võiks öelda, et kogumik oleks tulnud mõnevõrra parem ja selgem, kui sellele oleks pühendatud natuke rohkem toimetamise aega.

Samas peab välja tooma, et see on üks väheseid (seni) Virumaa piiskoppe kirjeldavaid teoseid ja ka muud artiklid on unikaalsed, kuna käsitletakse teemasid, millest teised raamatud vaikivad. Seega, Alutaguse ja Virumaa ajaloohuvilisele on see raamat vägagi vajalik!

About the author

Offer Up Your Thoughts...

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.