Arvustus: Aktsiatega rikkaks saamise õpik, Jaak Roosaare

Hinnang: 4 / 5

Raske on kirjutada raamatut, mis ei vanane kiiresti, eriti kui eesmärgiks on vaadata üle finantsturud. Probleemiks siin on kahtlemata nii turgudel olevad firmad, mis vahelduvad aeg-ajalt, kui ka üldine majandusolukord, mis muutub päevast päeva. Siinjuures võiks isegi arvata, et kolm aastat ei saa olla nii suure mõjuga, kuid väga palju sellest raamatust kõlab aegunult.

Siinkohal peab järgmiseks arvestama, et hr Roosaare raamat ei ole nimekiri investeerimissoovitustest (mis puhul oleks tõesti oluline, et tegu oleks tänaste soovitustega) vaid pigem on tegu autori vaatenurgast pärineva ülevaatega enda ajaloolistest aktsiatehingutest ning nende põhimõtetest. On ka ära selgitatud erinevad turgude varaklassid ja raha kasutamise võimalused aga minule vähemasti jätsid parima mulje konkreetsed investeerimislood. Minu jaoks oli seega rohkem ühist sel raamatul ja Jesse Livermore’i kujutledaval biograafial ‘Aktsiamänguri pihtimus’ kui mõnel õpikul, kuigi kahtlemata on sisu hariv.

Eesti investeerimisraamatutest ongi seni kõige loetavamad Jaak Roosaare omad. Põhjuseks pean stiili — ühestki sõnast ei ole välja lugeda, et autor kahetseks midagi ning pigem on lausete taga selline kerge sõbraliku huumoriga toon. Kui sisu ja teema vastu huvi pole, siis ei soovita ka kätte võtta; kui huvi on, siis tasub — kuigi kui teatud algteadmisi omada, siis see õpiku pool ei lisa väga palju, kuid need investeerimislood on kindlasti ise kah lugemist väärt.

About the author

Offer Up Your Thoughts...

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.